Vragen? Neem contact op met ons via info@v-s-v.nl

Heb je hulp nodig? Bel ons op: 0571-794512

Winkelmand

€ 76,84
(0)

De infiltratiebox kant en klaar gemaakt met afwerking van GEO doek tegen dichtslibben van de ruimte met zand, stenen of wat anders.

Compleet met een aansluitmof naar wens, standaard aan de korte kant naar boven. Op verzoek kan een andere positie worden afgesproken.

De box is door de Duitse TUV en TNO uit Nederland getest en goedgekeurd op de hoogste eisen.

De infiltratiebox altijd goed afgedekken met aarde en aan alle kanten dient het water goed weg te kunnen zakken.

De belastbaarheid van de box:

  •  25 cm aarde = lopen en fietsen
  •  50 cm aarde = gewone auto's
  •  75 cm aarde = vrachtverkeer max 30 ton asdruk
  • 100cm aarde = vrachtverkeer max 60 ton asdruk

maximale aardbodembedekking is 3 meter

De effectieve capaciteit is 95%

Let op dat de diepte van het grondwaterpeil vaak de grens is van de diepte van de infiltratiebox voor maximale effectiviteit. Onder grondwaterpeil heeft de infiltratiebox geen effect meer.

Onder en langs de infiltratiebox is grof grind de beste aansluiting, hoe meer hoe beter (geeft extra effectiviteit).

In veel gemeenten is een subsidie verkrijgbaar voor aanleggen van infiltratieboxen voor hemelwaterafvoer, waardoor het hemelwater wordt losgekoppeld van het riool. Door het loskoppelen wordt de overlast voor het riool door hevige regenval en grote buien verminderld.

De neerslag van een grote bui wordt in mm aangegeven. Elke liter van de infiltratiebox is buffercapaciteit voor 1mm regen per m². Vuistregel is dat de infiltratiebox een capaciteit van 20 tot 30 liter per m² oppervlak (dakoppervlak, terrasoppervlak en alles wat op de box is aangesloten meetellen).Voor een dak van bijvoorbeeld 6 x 4 meter zou een infiltratiebox van 648 liter gekozen moeten worden.

Er is bij ons altijd overleg mogelijk over het samenstellen van de door u gewenste infiltratiebox. Ook kunt u met losse componenten gaan werken en deze zelf op de juiste positie samenstellen tot een totale infiltratiebox. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Bij infiltratieboxen gaat het om volume, maar daardoor is verzenden met pakketdienst vaak niet mogelijk. Overleg met ons naar de mogelijkheden in uw situatie.

ProducttypeStandaard
Categorieën Infiltratiekratten
Prijs (excl. btw)€ 63,50
Prijs (incl. btw)€ 76,84
BTW hoog (21%)€ 13,34
Beschikbaarheid Beschikbaar
Aantal beoordelingen 0

Dit product heeft nog geen reviews - wees de eerste.